joi, 27 noiembrie 2008
Uite banii, nu's banii!
In Romania multe lucruri au inceput sa nu ne mai mire. Anumite chestii sunt facute atat de subtil incat te doare capul. Am sa prezint felul in care a fost tratata problema salariilor pentru profesori.
1. Toata lumea recunoaste ca salariile din invatamantul romanesc sunt mai mici ca in alte state, lucru valabil de altfel si pentru alte meserii si profesii.
2. Ca in multe alte state unde coruptia sta inca bine, si profesorii isi suplimenteaza veniturile cu meditatii. Vorbesc aici de oamenii cistiti.
3. Pentru ca nu vor sa fie platiti mai bine la cules de capsuni, s-a cerut o marire a salariilor. Acordata.
4. Marire de salar retrasa. Aprobata. Amanata pana dupa alegeri, ca sa fie pisica in alta ograda.
5. Munca de profesor nu se desfasoara doar in sala de clasa. Pentru ca trebuie alcatuite planuri de lectii, planuite activitati, citite carti suplimentare, desfasurate activitati suplimentare cu elevii pentru salariile de merit. Dupa ce majoritatea oamenilor pleaca de la servici, nu se mai agita/gandesc la servici. Cei din invatamant isi cara munca si acasa. Reamintesc de faptul ca discut de oamenii capabili din invatamant.
6. Se propune evaluarea profesorilor de catre elevi, aceasta analiza influentand salariile. Sa fie analizate rezultatele daca e sa fie analizat ceva. Daca este introdusa aceasta masura pentru profesori, eu una propun sa fie introdusa si pentru senatorii si deputatii alesi. Nu vii la servici? Penalizare! Dormi sau nu esti atent? Penalizare! Nu faci nimic? Concediere si altul! Zeci de milioane pe luna ca sa dormi? Hai sa va analizam si noi pe voi, noi astia cu drept de vot! Nesimtitilor!
7. Cu toate ca apar destul de multe stiri in care la anumite scoli lumea nu si-a primit salariul, stirea zilei este faptul ca profesorii sunt cei mai bine platiti pe ora.
Mai ziaristii lui peste, sa muriti voi? Cand ati facut stirea asta v-ati gandit mult sau a fost asa propus un subiect de discutie ca sa taca profesorii cat inca e campanie electorala?
Vreau ca profesorii sa fie bine platiti. Copiii mei trebuie sa aiba profesori care sa se gandeasca la educatie, nu la cum sa-si organizeze salariul sau cum sa obtina mai multi bani.
Daca nu am dreptate cum se face ca in atatea alte tari nu auzi de greve ale celor din invatamant? Ca doar n-or fi ai nostri mai cu mot?
Articol interesant si la Ines.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu