luni, 4 ianuarie 2010

Un an mai bun?


Daca ar fi sa pun in balanta anul trecut cu alti ani as putea spune ca nu a fost deloc unul dintre cei mai reusiti ani ai mei. Ca la ficare sfarsit de an si inceput de an nou, mi-am facut o lista de lucruri pe care sa le duc la indeplinire. Planurile mele si planurile noastre au fost date peste cap in modul cel mai naucitor.

La inceput de an, inainte de a incepe postul, a avut loc nunta unei prietene pentru care iubirea se afla pe un alt continent. Apoi am pierdut un parinte: pe tata socru. M-am ciondanit cu neamurile, mi-am reanalizat pozitia si am descoperit ca mie imi place asa cum sunt si ca restul poate sa traiasca pe o alta planeta fata de cat ma intereseaza pe mine.

M-am decis sa fiu studenta si din cauza birocratiei excesive m-am trezit ca am platit taxa si ca nu sunt studenta. Norocul meu ca nu am dat toata taxa asa cum aveam de gand. Am impartit acelasi calculator cu sotiorul si s-a dovedit uneori dificil pentru doi oameni cu lipici la tastatura si un singur calculator.

Am vazut toate episoadele din Babylon si le-as mai revedea inca o data cu placere. Il recomand. Dar il las pe maiestrul Cosmin, prieten drag, sa fie omul cu citatele.

Am fost bolnavi, raciti, concediul mi s-a pierdut pe cate o zi cand picam la pat.

Fratiorul mi-a adus laptop nou si dulciuri fine. Acum nu mai am nici o scuza sa nu ma apuc de lucru.

Am avut sansa de a scrie mai mult, de a face mai mult si am trecut cu greu prin dezamagirile pe plan personal si profesional ale anului 2009.

Anul 2010 a inceput cu zeci de cioburi: luneta masinii s-a spart din senin, fara vreun motiv aparent. Am auzit deja cateva variante care nu ma ajuta cu nimic. Faptele vorbesc: luneta trebuie inlocuita, e o cheltuiala la care nu ne asteptam, masina sta in garajul unor cunoscuti si eu lucrez intr-o zona imposibila a orasului, care cere mijloc de transport pentru ca in zona nu exista transport in comun. Teoriile nu ma incalzesc si nici nu pazesc masina de hoti.

Lumea ne spune sa ne luam bilete la bingo,la lotto sau la loz in plic. Mai lipseste sa cad in fund de Boboteaza ca sigur ma marit - asta daca nu as fi deja maritata.

2 comentarii:

ines spunea...

Un mod original de a incepe anul :)

Iti doresc un an nou frumos, atat tie, cat si sotului si, mai ales, masinutei :)

Ana Sandu spunea...

Sa fie! Pentru toata lumea fara numar, fara numar...