marți, 25 noiembrie 2008

D'ale politichiei


Saptamana trecuta in Voinesti Iasi au fost alegeri pentru primare. La fel si saptamana de dinainte, pentru ca n-a iesit un castigator, ca la extragerile loto. Bineinteles ca alegerile trebuiau sa se desfasoare cu o sapatamana inainte, ca doar nu era sa se economiseasca niste bani pentru comisii si alte cele. Nu stiu cine au fost candidatii si nici nu imi pasa, chiar daca domiciliul din cartea de identitate ma plaseaza in acest loc, pe care nu l-am simtit niciodata ca fiind o "casa".


Dumineca trecuta s-a desfasurat Festivalul Marului. Initial in lifturile blocurilor au fost plasate afise electorale ce indemnau sa alegi merele bune, adica reprezentantii mai "curati" ai unui anumit partid. Pe urma si acest festival, sustinut de acelasi partid, la care erau invitati sa participe musai alegatorii cu drept de vot din zona respectiva numita colegiu, singurii care puteau participa la concursurile festivalului. Respectivul eveniment a fost promovat in paginile "Buna ziua Iasi" si "Ieseanul".

De ce ma calca pe nervi cele de mai sus?

In loc sa platesti doua comisii pentru doua sali pentru trei duminici, inclusiv plata agentilor care trebuie sa asigure paza, se putea face acest lucru numai de doua ori. Sigur banii aia puteau fi cheltuiti mai bine.

Respectivul festival era bine de organizat si in perioadele ne-electorale, ca o modalitate de a promova si incuraja productia romaneasca de mere. Dar treaba asta e prea complicata pentru politicieni. Oamenii trebuie sa fie cunoscuti numai inainte de alegeri, in rest prioritar este propriul interes.

La festival publicul tinta a fost selectat fara a tine cont de cei care ar putea fi cointeresati. Daca ar fi fost un eveniment adresat tuturor iesenilor puteau sa-si atraga alegatori si din alte colegii. Un eveniment adresat unei intregi comunitati are o alta rezonanta si chiar mi-ar fi placut sa existe concursuri de gatit si alte evenimente inspirate din sarbatorile din State, inclusiv cele specifice Zilei Recunostintei.

Concluzia: risipa si strategie proasta de comunicare.

Din aceiasi categorie e si mesajul receptionat de la un candidat cu numele Fulga, ce si-a facut pagina fulgaonline.ro. Instant m-am gandi la replica "De vaca!" din reclama la respectivul lapte. Riscant, dom'le candidat pentru senat!

Niciun comentariu: