vineri, 18 decembrie 2009

118.800 sau 118.932?


Nu am folosit personal niciodata serviciul de informatii telefonice, dar exista posibilitatea ca acest lucru sa se intample odata si odata in viata mea. In atentia mea au ajuns doua campanii de promovare pentru acest serviciu. Sa le luam pe rand.

118.800 - Au fost primii in aceasta campanie de promovare. Nu se cunosc prea multe despre ei in Romania, dar serviciul functioneaza bine si in alte tari. INFOCLICK SA posesor al licentei pentru servicii de telecomunicatii oferita de către ANCOM,in asociere cu Newsphone Hellas (Grecia), furnizeaza de la 31 octombrie informatii ale abonatilor persoane fizice, companii si institutii publice. Articolul platit din Capital contine deja un comentariu de la un client nemultumit. Tot ce este posibil sa fie un serviciu lansat in graba.

Ceea ce mi se pare interesant este posibilitatea de a-ti da acordul introducerii numarului in baza de date, chiar daca ai cartela preplatita. Daca iti este util, bineinteles.

Tarife:
Romtelecom: 0,71 euro pe minut
UPC: 1,19 lei pe apel + 1,19 lei pe minut
Vodafone: 0,36 euro pe apel + 0,30 euro pe minut
Orange: 0,36 euro pe apel + 0,42 euro pe minut

Pagina web: http://www.118800.ro/, reclame TV bunisoare, asadar toate sansele de reusita. Un plus este posibilitatea apelarii din retele diverse.

118.932 - In opinia mea, Romtelecom a reactionat oarecum cu intarziere, dar este bine si mai tarziu. Serviciul ofera numerele de telefon ale clientilor de voce Romtelecom, persoane fizice sau juridice. Apelabil din retelele Romtelecom si Cosmote, cu informatii doar despre clientii Romtelecom.

Tarife:
Romtelecom: 0,24 euro pe apel + 0,30 euro pe minut
Cosmote: 0,36 euro pe apel + 0,30 euro pe minut

Pagina web: http://www.118932.ro/ , o singura reclama TV impersonala, care profita de interesul generat de acest serviciu si cam atat.

Concluzia mea: cred ca voi cauta in cartile de telefon online atunci cand am nevoie, ca doar de asta exista inca motoarele de cautare si datele de contact ale institutiilor in sectiunile dedicate.

Acest post a pornit de la urmatoarea gluma:

Sotia geloasa gaseste intr-o haina a sotului o bucata de hartie pe care era scris un numar de telefon necunoscut. Formeaza numarul si apoi rosteste taios in receptor:
– Stiu totul!
– Atunci de ce mai sunati la serviciul de informatii?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super tare gluma.
Intre timp reclamele la primul numar au disparut complet. Sa fie vorba de bani?
La al doile numar am vazut o reclama foarte buna cu vocea lui Cristi MInculescu.
L-a mai vazut cineva?