miercuri, 10 noiembrie 2010

Ascultatorul de radio este tot un client

In asteptarea plecarii din tara, ma vad nevoita sa ascult ziua, cat fac o seama de treburi casnice, radioul. Pentru ca singurele posturi care pot fi prinse bine si sunt pe lungimi de banda apropiate sunt Radio Trinitas si Europa FM, am ales pe cel din urma.

Astazi am descoperit ca Monica Anghel este una dintre prezentatorii matinalului de dimineata. Poate ca este inca indragita de un numar mare de oameni, insa personal am o atitudine neutra unsor negativa in ceea ce priveste aparitiile ei publice. O parte dintr-o vocaliza fara legatura prea mare cu contextul, doar pentru a dovedi ca are o voce frumoasa, nu m-a ajutat in nici un caz sa-mi schimb atitudinea fata de ea, ba chiar mi-a intarit-o.

In cele aproape 2 ore care urmat pana la ora 11, cand a facut un recital in direct cu Mahala Rai Band - o alature destul de buna pentru care puteti gasi destule melodii pe YouTube - am constatat mai multe exprimari nepotrivite ale statulului de vedeta.

Chiar daca esti foarte apreciata, chiar daca al tau coleg de prezentare te respecta si incurajeaza, ceea ce nu trebuie sa uiti niciodata este ca ascultatorii de radio sunt si ei clienti. Pot oricand sa aleaga un alt post de radio pe care sa-l asculte, de aceea tu, ca om care te adresezi lor, trebuie sa te exprimi cu politete.

In nici un caz nu spui la o ora in care audienta e mare(aproximativ ora 11) ca speri ca ascultatorilor sa le placa si, daca nu, ii asiguri ca tu si ceilalti din studio va distrati foarte bine. Eu una nu sunt interesata daca tu si ceilalti va distrati foarte bine. Asa poate foarte bine sa se distreze, in parerea mea, si ascultatorii de manele sau de hard metal. Important este ca tu sa ma convingi pe mine si pe alti mii de ascultatori care inca ma sunt pe post ca ceea ce urmeaza sa canti este ceva inedit, nemaipomenit, are o perspectiva deosebita, nu s-a mai facut, e facut mai bine sau orice altceva imi va atrage atentia si imi va pastra interesul pentru urmatoarea ora in care vei canta.

Nu vii cu atitudinea de eu ma distrez si nu-mi pasa de altii! E jenant, indiferent din partea oricarui prezentator, artist sau personalitate care reprezinta, la urma urmei, rezultatul optiunii si preferintei unor oameni pentru persoana lor.

Din pcunostintele mele, prezentatorii de radio au nevoie de cat mai multi ascultatori, nu invers. Mai multa grija fata de clientii vostri nu ar strica!

Si o duma in direct: "Bomba va fi detonata doar in cateva minute." in loc de "Bomba va fi detonata in doar cateva minute." Profesorul meu de logica s-ar rasuci in mormant daca ar putea auzi asa ceva. Se presupune ca scrii toate astea pe o hartie inainte de a te adresa, mai ales pentru o stire la radio.

Niciun comentariu: