vineri, 22 aprilie 2011

Care e cel mai gay?





Fara indoiala, unele din lucrurile pe care le afli despre o anumita tara pe care o cunosti mai mult sau mai putin sau chiar despre un anumit oras au darul de a te surprinde. Unul dintre lucrurile astea ni s-a intamplat si noua duminica.

Cautand informatii despre traditiile locale, dar si despre locurile pe care merita sa le vizitezi, am dat peste informatii referitoare la covoarele de flori expuse in Sitges de sarbatoarea religioasa Corpus Cristi, adica pe 23 iunie. Din multitudinea de pagini, printre primele care au aparut la cautari si avea si informatii bine ancorate este si pagina gaysitgesguide.com, adica informatiile de aici(click fara teama).

Majoritatea spaniolilor ignora sau refuza sa invete vreo alta limba straina, chiar si engleza, desi majoritatea turistilor sunt englezi sau vorbitori de engleza. E ceva valabil inclusiv pentru cei care lucreaza in domeniul serviciilor, ex. restaurante, magazine etc. Prima concluzie la care a ajuns inocenta de mine dupa ce m-am uitat pe pagina de mai sus, de altfel cu nimic speciala in felul ei, este ca au ales numele paginii dintr-o eroare - ex. ghid vesel - sau cu intentia de a fi provocatori ori sa duca in eroare.

Am aflat nu numai ca nu e nici o eroare, dar Sitges e "capitala gay" a zonei catalane, la fel cum Barcelona e "capitala gay" a intregii Spanii. Care e mai tare? Numai numarul face diferenta in acest caz. Un spaniol probabil ca va cauta in Sitges, pentru ca are mandria lui locala. Dar sunt multi care se muta in aceste orase datorita nivelului ridicat de toleranta.

Sitges este foarte orientat spre turism, acest fapt fiind mai ales dovedit de numarul mare de magazine si restaurante deschise duminica, ceea ce nu se intampla in localitatile mai putin vizitate. Fiind vreo 27 de grade, multi stateau deja pe plaja, cupluri din cele mai variate stateau la bronzat, lumea era la plimbare, terasele erau pline.

Anul acesta Floriile au fost in aceiasi zi atat pentru catolici cat si pentru ortodocsi. Asa am putut si eu lamuri misterul ornamentatiilor din supermarket: frunze de palmier impletite. Multi copii aveau legate dulciuri de aceste ornamente din frunze de bambus, in timp ce majoritatea adultilor aveau frunzele intregi, uneori stranse cu sfoara sau beteala.

Am mancat o inghetata nemaipomenita cu fistic si cu mango(cupe diferite) de la o gelatie, am vazut magazin cu iaurt inghetat(inclusiv varinte cu fructe) si cel mai mare rotisor la un restaurant(poza data viitoare) in fata caruia era o coada de 5 metri.

Sitges este un oras frumos, orientat spre turism, preturile sunt variante in functie de zona, marea e super limpede, toleranta e mare. Merita o vacanta de o saptamana.

Niciun comentariu: