luni, 24 noiembrie 2008

Bucurii de la Bucuria


Sunt o mare consumatoare de bomboane si de asta orice se leaga de domeniul asta tinde sa-mi fie oarecum cunoscut( si vazut, dar na, tot efortul trebuie sa se vada undeva).

Atunci cand gaseam inainte bomboane de la Bucuria, cumparam. Daca se ducea vreun cunoscut in Moldova, era implorat sa aduca bomboane de la Bucuria. Am avut norocul sa stau in timpul anilor de studentie cu bune colege din Moldova, unele mi-au devenit si prietene(chiar daca acum nu mai stiu nimic de ele, tot mi-e dor de ele). Bomboanele Bucuria, compotul, pasta de ardei, pestele afumat...atatea minunatii de care nu prea gaseai pe aici sau nu erau la fel de bune.

M-am bucurat cand am regasit bomboanele Bucuria si in diferite standuri prin Iasi. Am inceput sa cunosc sortimente noi, precum Chisinaul de Seara, Lapte de Pasare, Folclor. Preferatele mele raman insa bomboanele cu caramel( duh!) care se prezinta in ambalaj de vacuta patata, cap de vacuta cu un My sub el si margine rosie cu inscriptia ABK. Pentru o pasionata de caramel ca mine, bomboanele astea sunt visul implinit. Merg teribil de bine cu o ceasca de cafea alaturi si ma pot scoate din cele mai negre ganduri. Unii s-ar putea sa le gaseasca prea dulci, asa ca sotiorul, dar imi vine sa intreb: voi stiti din ce-i facut caramelul?

Cautand totusi mai multe informatii despre fabrica Bucuria, am aflat lucruri destul de interesante atat despre istoria fabricii in sine, cat si despre procesul de productie si premiile obtinute.

Ce pot sa spun decat ca le prefer altor bomboane de pe piata nu datorita pretului, ci datorita diversitatii si calitatii. Le recomand pentru cadouri si tratamentul preferential pe care il poate oferi cineva prietenilor. Si nu ma supar sa le si primesc.

M-a amuzat sa gasesc dispute pe blogul lui Paul Hodorogea, din Chisinau, despre comportamentul angajatilor Bucuria(din magazinele din Moldova). O Elena in special are un comentariu cu limbaj interesant:

"Sunt asa cadre prin plaiul nostru…”speculeanti” in trecut,acum mari business-mani…si chiar daca au o taraba la un colt te trateaza ca pe un inferior…
Femei cu gura mare carora repede le sare tandara si tipa ca din gura de sarpe….” da vashe shini esti tu” ,etc.

I’m sick of this. "

Pe aste "plaiuri" iesene se mai intampla sa mai auzi regionalisme, dar nu se compara...

8 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

pe la bucuresti nu se gasesc bomboanele astea...

Ana Sandu spunea...

Din cate am citit se regasesc si pe la Bucuresti, ascunse pe la magazine.

Am regasit intr-un comentariu pe un blog Bomboneria- Tutungerie din Piata Amzei ca loc unde se gasesc aceste "comori".

Si inca: strada Batistei nr.5; in spatele Intercontinental-ului, exact langa Ambasada SUA.

Poti sa il mai intrebi pe Florin Dumitrescu unde se mai gasesc in Bucuresti: http://textier.blogspot.com/

Recomand si sucurile si vinurile branduite Bucuria. Am in plan un Cahor(cumparat deja) pentru urmatoarea ocazie speciala. Vinul Calugarului e numai bun pentru desert: rosu si dulce, preferatul meu. Au si vinuri seci, mai pe placul barbatilor. :)

Anonim spunea...

se gasesc si la bucuresti..e un magazin in P-ta Rosseti exclusiv Bucuria....SUNT F TARI!!!

Oana spunea...

Bomboanele Bucuria se gasesc in Bucuresti, in Calea Plevenei, nr. 1 (piata kogalniceanu) si nu numai...gasiti si lichior de calarasi, md ori vinuri de la cricova, ori dulceata de nuci verzi

Alex spunea...

Acum in Bucuresti bomboanele Bucuria se gasesc in:
1. Auchan din Titan (zona comerciala)
2. “Trio Delicatese”, Str. Nicolae Balcescu Nr. 25, Sector 1 (Vis-a-vis de Biserica Italiana pe Magheru)
3. “Ospaturi si Rasfaturi”, Str. Maica Alexandra Nr. 4 ( vis-a-vis de Piata 1 Mai)
4. Hala Obor

Cand mai apar, mai anuntam.

Ana Sandu spunea...

Dropsurile Bucuria cu diverse arome de fructe(prune, lamai) au inceput sa se gaseasca de cumparat la kilogram si in magazinele de cartier Mai gasiti aceste bomboane la standurile din diferite magazine tip supermarket sau mall.

Anonim spunea...

Bomboane Bucuria noi luam de la un bun prieten de-al nostru...
in Bucuresti sunt cu livrare personala (pt restul tarii prin posta),acum lucreaza la un magazin online,,,
Cu adevarat un deliciu in materie de dulciuri
contact 0757174763

Mari spunea...

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_170427866347782&ap=1

bomboane bucuria cu livrare la domiciliu