miercuri, 8 aprilie 2009

Pentru ce va treziti dimineata?


Recent am descoperit un concurs pe AltIasi in care se primeste invitatia de a discuta despre motivele personale pentru care merita sa te dai jos dimineata din pat.

Recunosc faptul ca participarea la aceste concursuri, pe langa premiile oferite, imi ofera si sansa de a ma gandi mai bine la ceea ce ma reprezinta.

Motivele mele, ca raspuns la intrebare, mai jos.

In fiecare zi imi spun ca "Astazi este o zi frumoasa!", ca viata trebuie traita asa cum este ea, cu bune si rele, cu bucurii si suparari. De fiecare data cand am pornit la drum cu orice m-au insotit atat lucruri frumoase cat si suparari. Esential este sa te concentrezi pe lucrurile bune, sa le faci sa dureze mai mult macar prin revenirea asupra lor.

In fiecare dimineata fiecare dintre noi ar trebui sa-si reaminteasca obiectivele sau visele mai vechi sau mai noi. Fiecare rasarit de soare ma entuziasmeaza. Imi este imposibil sa ma trezesc prost dispusa atunci cand pisica mea vine imediat la mangaiat, cand soarele straluceste sau cand ploua frumos afara, cand am alaturi persoana iubita si cand incercam impreuna sa ne realizam visele: casa noastra, copii nostri, batranetea noastra insorita.

Mai demult am primit un e-mail care spunea cam asa: nu fi suparat ca nu ai gasit loc de parcare aproape, bucura-te ca poti merge si poate ca faci putina miscare; nu fi suparat ca te-a trezit cainele vecinilor de dimineata, bucura-te ca poti auzi vorbele de dragoste ale celui/celei drag sau muzica preferata.

Nu toti putem sa mergem la teatru sau la film sau la opera sau sa ne cumparam cartile dorite, dar putem cumpara un cd sau ne putem uita la tv la un film bun, putem merge la o plimbare in parc, mai ales ca magnoliile sunt pe cale sa infloreasca in Iasi.

Viata e frumoasa si mai ales prea scurta ca sa nu te implici cat mai mult in trairea ei.

Fiecare traieste in felul lui bucuriile vietii: unii lenevind in pat, bucurandu-se de caldura patului si ascultand pasarelele, altii ascultand muzica preferata sau alergand in parc. Important este sa te concentrezi mai mult asupra lucrurilor frumoase decat asupra celor neplacute.

Asta e ceea ce am simtit in momentul respectiv, dar mi-au placut si urmatoarele motive:
-pentru ca stiu ca fiecare aduce ceva nou de fiecare data;
-pentru ca vreau sa aduc un zambet in viata cuiva;
-pentru ca imi place mirosul cafelei dimineata;
-sa ma bucur de toate lucrurile mici care dau mai multa savoare vietii;
-sa iti privesti persoana iubita in timp ce doarme.

Concursul e o adevarata provocare si va invit la ea.

Niciun comentariu: