marți, 19 august 2008

Zile libere in caz de deces


Pentru ca in urma cu mai bine de 40 de zile de acum a murit bunicul si nu a murit intreband angajatorii sau pe domnii care dorm in Parlament cand e timpul potrivit, am fost pusa in situatia de a pleca cat mai repede pentru a le da o mana de ajutor parintilor mei. I-am dat trezirea lui Cristi(seful meu, chiar daca nu-i place sa-i spun asa) dis-de-dimineata si am pornit. Inmormantarea a fost chiar a doua zi, pentru ca miercuri era zi de post si asta insemna ca totul sa se intinda pana joi, patru zile fiind mult prea mult pe timp de vara pentru oricine.

La intoarcere am aflat ca din cele doua zile doar una se scade in mod legal si se numeste "Concediu in caz de deces", de el beneficiid doar nepotii directi, asa ca am facut copie atat dupa certificatul de deces, cat si dupa cartea de identitate a tatei. Din pacate sotiorul nu a beneficiat de acelasi tratament si a recuperat zilele pierdute.

Nu e un subiect placut, dar poate vine in sprijinul cuiva in aceiasi situatie.

Intrebare suplimentara pentru domnii parlamentari: cand ati votat legea asta ati considerat ca e prea mult sa beneficieze omul de mai multe zile, ca doar nu poate sa aiba mai mult de 4 bunici, nu?

Niciun comentariu: