luni, 18 august 2008

S-a deschis sezonul


Sambata aceasta am plecat la parintii mei pentru a-i ajuta cu praznicul de 40 de zile al bunicului. Daca pentru mine a fost multa munca si multa oboseala, nu m-am linistit nici la dus, nici la intors in Iasi. Pentru ca s-a deschis sezonul de idioti si smecheri la volan. Am plecat vineri seara: s-a dovedit un prilej minunat de a avea de a face cu cei care au uitat ca pe timp de noapte se semnalizeaza depasirea in mod normal, nu se flasuieste. Si asta in conditiile in care un idiot facea acest lucru cu toate masinile din fata lui, ca-i cumparase tasu' sosea. Tot la dus, pe timp de noapte, am avut de a face si cu doi idioti care nu aveau rabdare sa stea in coloana si au intrat pe contrasens. La unul nici cele doua benzi ale strazii nu-i ajungeau. Noroc de sotior ca e calm la volan. La intors am dat peste alti idioti care si-au cumparat strada o data cu masina. Nu conteaza ca tu circuli normal pe banda ta: tu trebuie sa incetinesti sau sa te dai la o parte ca idiotul nu are rabdarea sa circule in coloana, cu 70km/h in localitate. Unul dintre ei, chiar vazand ca e semnalizat ca nu e loc pentru depasirea lui de smecher, nici nu s-a gandit sa intre inapoi in coloana. Ba mai si gesticula cand am trecut pe langa el. Bineinteles ca avea numar cu B.

De obicei nu le dau dreptate celor care eticheteaza prea usor romanii care muncesc in strainatate drept "capsunari". Pentru ca romanii care stau si se ard in soare la cules de capsuni muncesc serios si nu au vina pentru toti smecherii care se duc in alte tari la ciordit. Dar de data aceasta am avut de a face cu mult prea multi idioti. Multi erau fie intorsi proaspat in tara(numere straine/provizorii), multi erau in vacanta, multi ar trebui re-educati. Si foarte multi idioti care nu respecta regulile sunt cu masini inmatriculate in Bucuresti sau cu numere de leasing de Bucuresti. Pentru ca romanul e super fudul: cum sa spuna el ca e nascut in nu stiu ce sat de pe langa Bucuresti si in cartea de identitate e judetul Ilfov? Nu, nu exista, el trece Bucuresti, ca el nu e din provincie! Nu are importanta ca are buda in fundul curtii si ca se inunda strazile de-i intra apa in casa sau ca are gropi mai ceva ca prin sate in fata portii, dar el este bucurestean! Poate in nesimtire, ca in altceva nu stiu!

2 comentarii:

Osciompekus spunea...

Daca esti din ala care merge pe banda de langa ax, nu iti dau dreptate... daca vrea sa mearga cu 100 in localitate nu e problema ta. Stai linistit pe banda de langa bordura si cu asta basta.. Eu unu m-am saturat de claxonat oameni care merg cu 80-90 pe afara pe banda de langa ax...
Inteleg ca ai masina buna acuma si nu mai ai parlita aia de dacie... dar asta nu iti da dreptul sa mergi pe langa axul drumului non-stop.
No offense ...

Ana Sandu spunea...

Nu am nimic de comentat fata de cei care vor sa mearga cu 100km/h in localitate, pentru ca o fac pe barba lor si usor inconstient mai ales pe timp de noapte, atunci cand sunt multi oameni imbracati in culori inchise sau beti pe marginea drumului. Pana si ziua poate sa iasa un copil sau animal in fata masinii si nu conteaza cat de buna masina ai daca ramai in pana de timp. Problema era in localitatile unde era o singura banda si idiotii depaseau 1-2 camioane/tiruri si cu ceva masini dupa ele, fortand sa incetinim si la cei 60km/h pe care ii aveam si chiar sa intram in sant.

Am avut de a face si cu un idiot cu o Dacie pe drum(IS..ALL), care circula cu 80km/h pe langa ax, pe drum cu doua benzi. Nu a reactionat nici la semnalizare, nici la flash si nici la claxon. Chestia e ca am oprit si ne-am mai intalnit cu acelasi idiot inca o data si iti dau dreptate, dar numai partial, pentru ca stiu cum e sa vrei sa depasesti pe cineva si ala sa nu se simta.