joi, 6 ianuarie 2011

Sosirea magilor: eveniment ce merita vazut in Barcelona


Atunci cand te afli mai aproape de locul evenimentelor, acestia iti par mult mai importante. Este un fapt care ar trebui sa fie cunoscut oricui are studii sau experienta jurnalistica. Asa si eu cu stirile locale care, din pacate, sunt majoritar in catalana, astfel incat raman mai mult cu uitatul decat cu intelesul.

Ieri, pe 5 ianuarie, in ajun de sarbatoare, in Barcelona au sosit de pe mare cei trei magi, intr-un adevarat spectacol. Din pacate, nu am aflat de eveniment decat de la stirile locale de seara. Macar stiu pentru anul viitor, daca voi fi aici, sau mergem seara pana in Tarragona, aproape de noi, unde cei trei magi sunt plimbati in care alegorice pe strada si sunt impartite bomboane. Magii sosesc cu vasul-muzeu in portul vechi, alaturi de un cortegiu personal.

Chiar inainte de a pleca am vazut pe un post din Romania despre aceasta traditie, insa era prezentata ca traditie de Craciun. Este posibil fie ca acest lucru sa se desfasoare de Craciun in alte zone, fie careva mai avea nevoie de material de umplutura pentru traditiile din Spania si le-a pus la gramada.

Poate ca au spaniolii dreptate sa faca din sosirea magilor o adevarata sarbatoare si sa-l ridiculizeze pe Mos Craciun, un personaj atat de comercial! Incantarea celor prezenti era mai mult decat evidenta.

Ieri de dimineata portarul folosea pe post de matura o ditamai frunza uscata de palmier. Nu m-as fi gandit ca poate fi utilizata si astfel, dar mai am inca multe de vazut.

In curand fotografii si cu spanacul cu legume care mi-a iesit delicios. O fi de la ceaunul romanesc...

Niciun comentariu: